Cate ceva rapid, imperativ

– Năstase n-o să revină atâta timp cât nu cade capul lui Băsescu sau mai mult nu sare chiar el la beregata marinarului ! Puneţi-vă minţile în cap, voi ăştia care mai credeţi în el !!!

– Atâta timp cât doar 80.000 din peste 4.500.000 de angajaţi plătitori de impozite au salarii peste 2000 Euro când în Germania ăsta abia e salariul mediu, România va rămâne o ţară de c@c@ !!!

– Românii nu vor muri de foame, nu vă fie frică, domnilor bogaţi ! Nu toţi, cel puţin, majoritatea îşi vor da mare parte a baniilor pe mâncare în continuare.

– Când oferi un salariu de rahat să nu ceri şi o mie de calităţi de la angajatul tău, exploatator de sclavi ce eşti !

– Băsescu nu e dictator, doar dictează … şi face ce vrea muşchii lui.

– Nu vă certaţi cu părinţii ! Nu vă certaţi cu prietenii ! Nu vă certaţi cu iubitul/iubita ! Doar daţi-le dreptate ! 😉

– Vine iarna ! Faceţi-vă provizii şi sanie … dacă aveţi cu ce ! Pentru că „Iarna nu-i ca vara” (Băselu’)

Advertisements

4 Responses to “Cate ceva rapid, imperativ”

 1. Bibliotecaru Says:

  Întotdeauna m-am întrebat ceva. Dacă un producător cumpără materie primă la acelaşi preţ ca piaţa vestică, vinde produsul finit cu acelaşi preş ca pe piaţa vestică, are consumuri identice valoric cu cele de pe piaţa vestică dar plăteşte 100 de salarii de 250 de euro în timp ce în vest sunt de 100 de salarii de 2500 de euro, nu înseamnă asta că patronul bagă în buzunar, lună de lună, 225.000 euro numai din salarii? La asta se mai adaugă profitul celui din vest. Rog pe cineva care se pricepe la economie şi la matematică să mă corecteze dacă greşesc.

 2. aurel Says:

  Salariul mediu in Germania este 1.300 euro. La noi a ajuns pe la 300. Iar majoritatea din Bucale au banii astia (daca nu legal, la negru). Nu mai comparati preturile ca nu sunt la fel. Adevarat, sunt multe produse importate (electrocasnice in special) la acelasi pret, dar pe total suntem mult mai ieftini. Daca te uiti la la costurile utilitatilor doar vezi diferenta. Nu mai vorbesc de ce cumparam zilnic (peine, branza, tigari, bere etc – produse in ro). Si nu, producatorul roman nu castiga banii de care zice bibliotecarul, nu are cum. Nu are cheltuieli identie cu vesticul si nici venituri. Ce naiba, a ajuns (de mult) sport national sa ne vaitam ca “la noi e la fel de scump ca in vest”, vai de capul nostru, castigam putin si suntem furati. Rahat, ar trebui sa ai incetam cu prostiile astea. In afara de preturile la case si apartamente sunt foarte putine produse sau servicii comparable ca pret cu cele din vest. Iar la imobiliare ne pot “fura” inca din cauza diferentai enorme intre cerere si oferta. O sa se schimbe si asta pana la urma..
  Scuze, m-am cam enervat.

 3. inromania Says:

  Poate iti iei datele de la ANAF, pentru ca 1300 euro au in medie strainii din Romania … si 300 e brut, nu net. Deci in realitate, mult mai mic. In Germania nu exista minim, iar mediu e sigur peste 2000 (http://www.destatis.de). Si nu, la noi nu e la fel de scump ca in vest, e mai scump ! Pentru ca in termeni de paritate, ce poti cumpara cu un salariu mediu inafara, reusesti doar in proportie de 30-40% la noi.

 4. mirube Says:

  las-o dracului de politică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: