Problema cu mass-media în România

Principala problemă a mass-mediei din România, presă scrisă, TV, radio sau afiş de scară, nu e că pe alocuri ar fi mincinoasă, pe de-o parte coruptă, pe de alta parşivă, uneori proastă, de multe ori ahtiată pentru rating … problema fundamentală e că nu îşi mai întreţine rolul de „câine de pază”, renunţând foarte repede la priză odată ce a muşcat pe cineva de picior, mână … sau beregată. Pentru că la noi lucrurile nu se auto-reglează, caând apare un caz, un scandal de corupţie sau ceva, procurorii nu se auto-sesizează, bulangii nu renunţă la ciolan, oamenii de onoare nu-şi dau demisia, autorităţile nu i-au măsuri, societatea (civilă) doarme, iar cei ce aduc la cunoştinţă bolile României renunţă de-a doua zi, în loc să aibă o campaniei nesfârşită până se îndreaptă lucrurile. Nu, ei doar ”prezintă faptele aşa cum sunt”.
Vezi a doua zi altă dudă, altă mâncare de peşte, mai aruncă o ştire mondenă, o întâmplare din Irak şi gata cu problema de alaltăieri ce răvăşea România.

Faceţi-vă naibii treaba până la capăt, dacă tot e să faceţi dreptate !

Advertisements

2 Responses to “Problema cu mass-media în România”

  1. gigi becali Says:

    Ai dreptate bă hahalero !

  2. Bibliotecaru Says:

    🙂
    Eu întreb acum, dacă ar veni presa la tine, ca simplu cetăţean şi ea ditamai presa, şi ţi-ar spune în limbaj de cartier… “ia uite, băi fraiere, ce ţapă ţi-au tras ăştia de la guvern! Plăteşti impozite ca boul şi nu-ţi iei nimic back…” Cine ar mai consuma ziare, poate caprele negre în vârf de munte. Presa nu are nici un avantaj să critice clasa politică, să spună adevărul gol golut şi anume că este o “curvăsăraie” generalizată, vorba lui nea JIJI. Ei au interes să dea lovituri de imagine unui singur vinovat, atent localizate, pentru a lua ziarul si în ziua următoare. De la un timp nu mai există nici măcar acele scormoniri prin arhive care duceau la anchete de presă şi dezvăluire de tip foileton. În România nu mai sunt 3+1 puteri în stat ci doar una singură, dictatura banului. Cu cât acceptăm mai repede asta, cu atât nu vom mai fi nevoiţi să trăim oniric prin caii verzi reprezentaţi mural.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: